Montering av segelnummer

I ett ganska platt paket kom segelmärke, siffrorna och bokstäverna med posten. I paketet låg även en fusklapp med det exakta utseendet för segelmärket. Det var ju tur det…

Så en kväll var det dags att skrida till verket. Barnen hjälpte mig att packa upp storseglet i vardagsrummet, ungefär halva seglet gick det att få plats med. Segelnumret ska sitta högst på styrbordssidan så vi började med den sidan.

Efter mycket mätande och funderande placerade jag ut bokstäverna och siffrorna så de skulle få plats mellan de övre genomgående lattorna, det blir ungefär 4-6 meter från toppen, ganska nära akterliket för att genua och gennaker ska skymma så lite som möjligt. Siffrorna är 375 mm höga och det ska minst 75 mm mellanrum enligt reglerna. De är ganska styva så länge skyddspappret sitter kvar, men sedan blir det en väldigt sladdrig och klibbig tygbit så det var lite klurigt att montera.

Det blev dock bra till slut och nu återstår bara att märka upp gennakern.

SegelmarkeP1050622P1050625P1050626

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *