Båtnamn

Båten ska heta Libelle. En libell är ju det gröngula glasröret med bubblan i ett vattenpass.

libell

Känns ganska passande på en båt som lutar. Dessutom är det ett ovanligt namn enligt Kryssarklubbens matrikel, och det är lätt att uttala och höra över VHF-radio. Med ett ”e” på slutet blir namnet lite mer kvinnligt och det ska gärna båtnamn vara, och dessutom blir det lämpligt nog sju bokstäver för det ska ett båtnamn ha. Fast det slutar inte på ”a” och har inte heller tre ”a” i sig för det ska ett båtnamn också ha, men man kan väl inte få allt. 

Nu gäller det att göra en snygg logga till båten. Kanske något i den här stilen:

Batnamn-libelle-rounded-color

Det kanske blir lite väl detaljerat. Nä, det får bli en förenklad version. Se längre ner.  

Och sedan ska båten döpas om. Det ska man inte ta för lätt på.  Men frågan är om det räknas som omdöpning eftersom båten aldrig hade någon  namnskylt med det gamla namnet Josefine. 

Det blir bra att sätta namnet längst ner på akterspegeln, och så på var sin sida av bommen. 

P1080533

Jollen då?

Om nu båten heter Libelle kanske jollen kunde heta Passet eller Passa (som i vattenpass eller passbåt). Eller varför inte Loda, ett annat sätt att kolla om saker står rakt, och ett sätt att kolla djupet som kan vara bra att göra med en jolle ibland. Å andra sidan, hur kul är det med en lodisbåt?

1 tanke kring ”Båtnamn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *