Landgången del 2

Min idé om landgång var naturligtvis onödigt komplicerad. En betydligt enklare lösning som dessutom löser flera av problemen är att använda en tvärslå som stöd för landgången. Tvärslån har spår för pulpitrören som låser fast den när man lägger den på plats. Den vilar på pulpitens båda sidor, därmed blir det stabilt och bra. Landgången hängs på tvärslån med en tamp som placeras i ett fräst spår på baksidan av tvärbrädan.  

Själva landgången är gjord av en 22×195 bräda som är förstärkt med 25×50-brädor som fästs på sidorna genom frästa spår och rostfri skruv. Detta gör att landgången blir lätt och smidig men ändå tillräckligt hållbar.
 
Denna konstruktion av landgång fungerar riktigt bra, jag är helnöjd. Det är lätt att komma ombord även för treåringen, man kan använda pulpiten som ledstång och sedan är det bara att ta ett kliv på tvärbrädan. Man slipper trängas med försegelrulle när man ska ombord. Landgången går snabbt och enkelt att sätta dit och ta bort. Bara hänga den på plats.

Enda bristen är att landgången är i smalaste laget, den kunde gärna vara 5 cm bredare.

P1070953P1070954P1070956

1 tanke kring ”Landgången del 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *