Botten botten

Bottenmålningen blev ett enda stort #fail. Pinsamt. 
Först och främst, tipset att blanda i cayennepeppar i bottenfärgen för att hjälpa till att skrämma bort havstulpaner och annat otyg var INTE en bra idé. Gör inte om det. Det blev ungefär ungefär som 60-sandpapper.

Img_0504

Sedan vet jag inte vad som hände med ytstrukturen. Jag använde en mohairrulleoch tejpade den med maskeringstejp för att dra bort löst ludd, men ytan blev väldigt ojämn och dessutom kom det ändå mycket ludd i färgen. Som ett apelsinskal fast värre. Var det fel sorts rulle? Skulle jag ha använt planstrykare? Trodde att färgen skulle flyta ut lite, och jag hade ändå spätt den lite eftersom det var ganska kallt. 

Img_0506

Vore det inte sjösättning redan på lördag hade det varit läge att slipa av lite och måla om, men veckan är lite för fullplanerad för att det ska vara realistiskt. 

Om jag skulle bli målare i mitt nästa liv så anlita inte mig.

Botten, helt enkelt.

Men på lite håll ser det väl snyggt ut?

Img_0508

PS. Färgen är Hempel Mille Extra. 

1 tanke kring ”Botten botten

  1. Staffan Sölve

    Men det syns ju inte när den kommer i sjön. Och du får väl låta bli att kränga när det finns åskådare nära.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *