Vårrustningen är igång

Säsongen har mjukstartat med några småprojekt. Ny kökskran inhandlad (igen), ska bara monteras. Ska vara lite mer lätt på handen denna gång. Omkopplare för VHF-högtalare i sittbrunnen är klar. 

Men nu är det vårrustning som gäller på allvar. Annandag påsk är tydligen våtslipningsdagen. Köl och roder har fått en första våtslipning, och resten av botten ska få en omgång också innan bottenmålningen. Man kan göra det väldigt seriöst med polering och allt eller nöja sig med att få det lite lagom slätt. Viktigast är främre 1/3 till 1/2 av köl och roder, det är dessa som gör mesta jobbet vid kryss så det är viktigt att få ostörd laminär vattenströming runt de delarna för att få max lyft och bra bett på kryssen. 

Vattnet är ännu inte påkopplat i Grötvik pga fortsatt frysrisk så det är bring your own water som gäller. En regnvattentunna på släpet funkar bra för att mata högtryckstvätten. Det är bara att köra lite försiktigt så inte allt vatten skvalpar ur på vägen till hamnen. 

De rostangripna mantågslinorna har legat i ganska stark oxalsyrelösning i en vecka nu, men de har inte blivit bättre på något vis. Nu ligger de i klorin istället och huset luktar simhall, men det verkar inte ha någon effekt det heller. 
 
Sjösättning -20 days and counting! 
 
PS. Ett par Elan 333 till salu på Blocket.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *