Tisdag med vind

Det blev en fantatisk tisdagkväll trots regn och massor av vind tidigare på dagen. På väg från Grötvik till starten i Halmstad seglade vi på platt vatten i 11-13 m/s stadigt runt 8 – 8,5 knop. Härligt! Eftersom det blåste så mycket tog vi ett rev och var eniga om att gennakern får vila i säcken idag. Det var två misstag. Revet tog vi ut igen på väg ner till Påarpsbojen, och det gick bra att kryssa med fullt ställ och spilla vind istället. Men på slören tillbaka in till Halmstad igen hade vinden mojnat ner till 7-8 m/s och det var helt klart ett misstag att vi fegade ur och inte satte gennakern. Därmed kom vi på plats 9 av 10, på god väg att hinna ifatt Express SWE595 (se även den fina filmen som finns där).

Vi skötte oss annars ganska bra och gjorde inga större misstag, och det var härligt att segla i rejält med vind på platt vatten (tack vare nordvästlig vind  dvs från land) men det är det där sista lilla som behövs för att ha en chans att komma ifatt fältet. Vi startar ju bland de sista och det är lite tufft att komma ifatt.

Efter sedvanlig grillad hamburgare i solen på HSS altan seglade vi tillbaka till Grötvik och fick en härlig sträckbog på kvällen. Det var mycket vatten under kölen i hamninloppet, högvatten tack vare vinden.

9369088-IMG_0643 9369090-IMG_0644

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *