Tisdagspremiär – i teorin

Idag var det efterlängtad kapseglingspremiär med tisdagssegling. Tyvärr blev det lika teoretiskt som förra söndagens seglingsövning. Det var svag vind redan från början, ungefär 1,5-2 m/s vid starten. Starten och kryssen ut ur hamnen gick ganska bra (måste kolla klocksynken – vi fick starttutet nästan en minut efter att våra klockor sa att det var dags – synd på en bra start) men efter en stund på banan mot det nya rundningsmärket vid Grötvik var det slut på det roliga.

Men först en instruktionsfilm om hur man tar sig ut ur Grötviks hamn vid lågvatten.

[wpvideo Rxyz4Y0L]

Img_3057Img_3058Img_3060Img_3062Img_3064

Hamburgarna från grillen är alltid lika goda, och på något konstigt sätt blev det en fantastiskt härlig kväll med solnedgång och allt, trots att det var grått och lite regndroppar tidigare. Tisdagkvällarna förra säsongen var soliga nästan varenda en, hoppas det blir lika bra denna säsongen.

Båten fick stanna kvar inne i Halmstad, onödigt att slita med att få in båten över sandbanken i Grötvik igen eftersom vi snart ska ut och segla igen. Anholt nästa!

Daniel Stenholm på Express SWE595 hade inte fått sin båt färdig till denna tisdag så han passade på att fotografera istället. Här är några av hans bilder, fler fina bilder finns på http://www.swe595.se/2010/05/tisdags

Ds1_0064Ds1_0082Ds1_0356Ds1_0363P1000114

Den där pinnen som sticker ut där bak på bild 4 är förresten en videokamera. Tyvärr lyckades jag stänga av den utan att märka det när jag skulle justera vinkeln så det blev inget med det.

Tack till dagens gastar Gunnar, Daniel och Henrik!

 

1 tanke kring ”Tisdagspremiär – i teorin

  1. Stefan

    Det skall bli kul att se en fil av er när det blåser lite mer och nere vid rundningsmärket.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *