En mulen tisdag

Tisdagkvällarna har denna och förra säsongen hittills nästan uteslutande varit soliga, så den här tisdagens mulna och lite kyliga väder kändes ovant. Lagom vind 4-6 m/s SV vind. Dagens bana blev kryss/läns till Grötviksbojen och ombord fanns nyförvärvet Giles som senast seglade i Engelska kanalen för över 20 år sedan, Mischa för andra gången ombord och så stammisarna Andreas och Danne och naturligtvis undertecknad som rorsman.

 

Vi gjorde en dålig start en halvminut eller mer för sent över linjen, men vi seglade bra på bidevindbogen till Grötvik (förutom ett par ganska misslyckade slag), kom in mot märket med väjningsplikt så vi fick ducka för ett par båtar men rundade annars tajt och bra innanför dessa andra båtar, hissade gennakern galant och seglade bra med gennakern i början av benet tillbaka. Vi tog in på Express 595 och Carrera och höll åtminstone jämna steg med X-99 Blue Eagle men vi hade hållit lite för hög kurs i början och dessutom vred vinden lite akteröver så gennakern drog mindre och mindre. De andra som har spinnaker fungerar bättre på läns men vi tappade mycket av vår fina fart. Vi försökte då gippa för att kunna skära åt andra hållet en bit ner mot stora fyren för att kunna segla med lite högre med bättre fart på slutet men då hade vi redan tappat så mycket mot de andra att det var kört.

 

Vi slutade på plats 16 av 22 startande. Det blev ett par folkbåtar i topp (det är alltid folkbåtsväder…)

 

Det blev ingen sittbrunnskamera idag eftersom en del gastar tycker att det för otur med sig, men jag tror nästan att vi får se om detta verkligen stämmer nästa gång.

 

Här finns en finfin film bland annat på när vi seglade om SWE595 (innan vi tappade farten…).

VideobildP1120714Img_2778P1120713Img_2772P1120718

GPS tracking powered by InstaMapper.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *