Frustrerande tisdag

Förra tisdagen blåste det rejält med uppåt 17 m/s och stormbyar så seglingen ställdes in. Det var bara Emelie som gav sig ut med Zoom8-jolle och fotograf.

Denna tisdagen sa prognosen ganska lätt västlig vind och det stämde, det blåste 3-4 m/s. Hampus och Håkan klev på i Halmstad så vi var tre ombord. Vi var lite långsamma i starten och blev omseglade av Carrera Miss More, X-99 Blue Eagle och Luffe Talerok nästan direkt. Men på kryssen mot Grötviksbojen gick det riktigt bra. Vi gjorde tajta slag, hade lite flyt med vindvriden och slog på motvrid och vi hade snart gått om både Talerok och Saphira, och till och med folkbåtarna började komma inom räckhåll. Det var tydligen Libelle-väder.

P1010881P1010886

Sista biten innan kryssrundningen fick vi dock ett rejält motvrid så vi tappade en del av det vi hade tjänat in, men hade ändå chans att komma förbi lite fler båtar på gennakerbogen tillbaka in i mål. Och det började bra. Vi hade bra fart med gennakern och gick om flera båtar.

Men snart visade sig även den andra delen av vindprognosen stämma, nämligen att vinden skulle tunnas ut framåt åttatiden. Det blåste mindre och mindre och blev mer och mer fingertoppssegling, både för skotning och styrning. När vinden minskat till 2 m/s gjorde vi visserligen fortfarande över 2 knops fart, men snart blev det bara någon tiondels m/s och vi fastnade tillsammans med resten av flottan i den ”utlovade” bleken. 

P1010893P1010890P1010894P1010889P1010898P1010899P1010896

Vi låg och guppade en stund och hoppades på en fläkt till innan allt fler gav upp och tog motorn tillbaka. Hamburgersuget tog överhanden. De utan motor blev bogserade. Vi fick en Drake i ett snöre så det blev lite ”drakflygning” på vägen in till HSS och Pelle vid hamburgergrillen. 

P1010918P1010904

Synd på en bra segling. Men en fantastisk kväll på havet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *