Däcksbelysning

Vid en höstsegling förra året när jag la till i Grötvik ensam i kraftig vind i mörker fick jag klart för mig att det vore bra med en strålkastare som lyser upp framför båten för att göra sådana manövrer något mindre spännande. Efter lite letande hittade jag den idealiska lampan, En liten och kraftig LED-strålkastare på 10W, motsvarar 100W halogen och är inte mer än 5 x 5 cm i yttermått. Solstice Solo Pod med elliptisk ljusbild. Den jag köpte jag från Ledbutiken. Genom att vrida lampan 90° hamnar det elliptiska på högkant och då blir det ljust både på däck och en bit framför båten men inte så mycket åt sidorna. Perfekt. 
211-4-s1100eurowithcord
Lampan är nu monterad i masttoppen och tar ström från ankarlanternan som också sitter där uppe. 
Img_1952Img_1950

När det väl blir mörkt lyser lampan upp riktigt bra både på fördäck och framför båten, det blir bara lite skuggning från förstaget. Genom att vara så högt monterad ända uppe i masttoppen så bländar man inte omgivningen. 

P1160737

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *