Fragancia Cup

Lördagens Fragancia Cup med två seglingar på kryss/länsbana gick inte särskilt bra tyvärr. Vi hade tillräckligt med folk ombord och det var behagligt väder åtminstone till att börja med. Sydostlig vind 3-4 m/s och platt vatten i första seglingen. Rena semesterseglingen.

Men på något sätt misslyckades vi med både kryss och undanvind i den lätta och lite nyckfulla vinden, speciellt när ösregnet kom i den andra seglingen. Vet inte vad vi ska skylla på men troligen valde vi fel kant mer än en gång på kryssen, och undanvindens läns är inte så lätt med gennaker när det blåser så lite.

Vi slutade näst sist totalt på båda seglingarna. Men en tröst är att det var fler som hade problem, närmast före oss kom X-99 Blue Eagle och innan den kom Leif med Novan Saphira, och dessa båtar brukar annars placera sig ganska bra.
Vi hade iallafall trevligt trots regnet, Anders, Danne, Misha, Håkan och jag.
P1010754
Det gick minsann inte särskilt bra förra året heller.

 

Daniel Stenholm har som vanligt klippt ihop en alldeles strålande actionfilm som visar hur det gick till på hans båt. Vi flimrar förbi några gånger.

 

På den här seglingen testade jag en GPS-trackingtjänst som heter MapMyTracks. Fungerar ganska bra om än i rörigaste laget. Man kan spela upp spåret i efterhand och då kan det bli såhär:

1 tanke kring ”Fragancia Cup

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *