Segeltorkning

Dagens tisdagssegling började extremt bra med en perfekt tajmad start. Den enda gasten Anders hade en hel del att göra med skotandet på kryssen mot Grötviksbojen. Det var ganska dyra slag på kryssen om man säger så. Dessutom hakade skotet fast i en halkip vid ett av slagen och innan vi fick loss det blev det nästan helt stopp på båten med genuan backskotad på den nya bogen Rena bromsskärmen. Men vi gick trots allt ganska hyfsat på kryssen även om det inte var läge att slå på några vindvrid.

Inför rundningen och den kommande länsen tillbaka mot mål hade gasten förberett gennakern noga och vi hade fördelat arbetet så det bara skulle vara att hissa snyggt och prydigt direkt efter rundningen. Anders hade hissat en bit då det plötsligt blev ovanligt lätthissat och sedan var fallet i topp. Utan gennaker.

Fallhaken (en vanlig skothake) hade slagit emot en spridare och öppnat sig, så gennakern ramlade ner men hamnade i kläm fastkilad mellan vanten vid spridarnocken, omöjlig att få ner från däck. Så det var bara att beslå gennakern runt vantet och segla vidare med bara genuan. Det gick sådär. Men gennakern blev iallafall torr och fin, och det skadade inte efter lördagens segling i ösregn.

Img_2221

Vi gick till slut i mål tredje sist och väl i hamn fick Anders lite extra armträning med att hissa upp mig i masten för att plocka ner det fastkilade seglet och fallet som smitit upp i masttoppen.

P1010804

Hädanefter får det bli en pålstek för att fästa fallet istället för en skothake som kan öppna sig.

 

Detta har förresten hänt en gång tidigare men då var det före tävlingen så vi hann fixa det innan start, och fallhaken blev tejpad därefter för att det inte skulle hända igen. Men det där med tejpningen har man liksom glömt bort.

P1090226

Här är iallafall resultatlistan.

Dagens GPS-spår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *