Jämförelse mellan Seapilot och iNavX

Bara en snabb jämförelse mellan sjökortsvisningen på iPad-apparna Seapilot och iNavX (med Navionics vektorkort). Det är verkligen knockout. Seapilot (första bilden) är så otroligt plottrig och rörig i jämförelse. Jag märker att jag bara växlar till Seapilot när jag vill se AIS-information, men det är bara så länge jag inte befinner mig inom täckningsområdet för iNavX online-AIS. I övrigt blir det uteslutande iNavX.

Seapilot gör en grej av att ha samma sjökortsvisning som proffssystemen har på fartyg, men jag tror inte det passar på en fritidsbåt som rör sig inomskärs i betydligt trängre och därmed mycket detaljrikare farvatten. Jag har tidigare kritiserat den dåliga kontrasten mellan land och vatten och fått samma svar, att det är den färgskala som är utprovad för proffssystemen. Men på en iPad i solljus i sittbrunnen tycker jag att det är max kontrast som gäller. 

Bild_1Bild_2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *