Om bloggen

Den här bloggen handlar om vår båt Libelle, lite om kappsegling, projekt på båten, fiffigheter och annat som faller mig in och som har med båtar att göra.
Libelle är en Elan 333 från 2005 med tillverkningsnummer 452. Vi köpte den hösten 2008 i Göteborg.

Elan 333 har en perfekt kombination av bekväm cruising och bra prestanda för kappsegling. Dessutom är det en snygg båt. SRS/LYS-tal 1,22.

Mer om båttypen i Elan 333 Review

Jag började segla optimistjolle i tioårsåldern i Ringsjön och Finjasjön, senare även 420 tillsammans med bröderna. Var med på någon Optimist-kappsegling i Pataholm en sommar, mitt tydligaste minne från det är att jag använde öskaret som nödtoalett.

I familjen har vi har även familjeseglat på somrarna när jag växte upp, vi hade ett par olika centerbordsbåtar runt 5-6 meters längd (en Shipmate av engelsk härkomst och en ”Flyttfågeln” som konstruerades av Elvström & Kjaerulff) – det är märkligt vad man kunde tränga ihop sig på den tiden…

I vuxen ålder har jag och min fru haft en Birdie 24 som har hängt med på en del kappseglingar runt Halmstad på 90-talet. Sedan dess har vi varit båtlösa ett antal år och hankat oss fram med lånade och hyrda båtar. Fram till nu.

Johan Sölve
johan (at) solve punkt se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *